Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Богдан Онуфрик

Читать на русском
У Богдана Онуфрика немає обіцянок, окрім як із програми Блоку Петра Порошенка. З 11 він реалізував 5.
Богдан Онуфрик (на фото праворуч)

Час підбити підсумки роботи Верховної ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізує рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Богдан Онуфрик (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Онуфрик був обраний до Верховної ради восени 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. За час своєї каденції депутат дав 11 обіцянок, всі вони з передвиборчої програми партії, за списками якої він пройшов до парламенту. Онуфрик виконав 5 зобов'язань (45%), а 2 – провалив.

Як і його колеги з фракції, Онуфрик не виконав обіцянку про те, що влада в областях належатиме виконкомам, сформованим обраними обласними радами. Він підтримав законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби», згідно з яким скасовуються конкурси на посади голів місцевих державних адміністрацій та їхніх заступників, а також голів РДА. Тепер їх призначає президент, що прямо суперечить передвиборчій обіцянці.

Крім того, народний депутат не виконав обіцянку домогтися встановлення громадського контролю призначення та діяльності суддів. Він не голосував за закон «Про судоустрій і статус суддів», який запустив масштабну реорганізацію та переатестацію всієї судової системи. Закон, зокрема, передбачає створення Громадської ради чесноти, члени якого збиратимуть та аналізуватимуть інформацію щодо судді або кандидата на цю посаду.

Виконав Онуфрик обіцянку домагатися перетворення Антимонопольного комітету на ключовий економічний регулятор. У 2015 році він проголосував за два законопроекти щодо діяльності АМКУ. Цього року депутат підтримав законопроекти «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прозорості діяльності Антимонопольного комітету України», «Про внесення змін до закону України «Про захист економічної конкуренції» щодо удосконалення процедур контролю за концентрацією суб'єктів господарювання», «Про внесення зміни до статті 35 Бюджетного кодексу України (щодо державної допомоги суб'єктам господарювання)» і «Про особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Також виконана обіцянка домагатись обрання парламенту за відкритими партійними списками. Депутат підтримав за основу проект Виборчого кодексу, який, зокрема, запроваджує механізм обрання народних депутатів за системою відкритих пропорційних списків.

У процесі виконання в парламентаря залишаються ще 4 обіцянки. Наприклад, ані Онуфрик, ані його колеги з фракції «Блоку Петра Порошенка» ще нічого не зробили, щоб виконати програмну обіцянку домогтися перекриття ухилення від сплати податків через офшори.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: