Зведення ООС: бойовики 10 разів відкривали вогонь, один військовий поранений

Читать на русском
Бойовики незаконних збройних формувань 10 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил,  один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Бойовики незаконних збройних формувань 10 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

«7 квітня озброєні формування Російської Федерації 10 раз обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому чотири рази застосували заборонені Мінську домовленостями озброєння з витратою 45 мінометних мін калібру 120 і 82 мм. Також ворог обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ... Під час обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення», - говориться в повідомленні, на офіційній сторінці штабу ООС в соцмережі Фейсбук в понеділок вранці.

Бойовики застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

«У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти обстріляли позиції наших військ шість разів: з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - біля села Водяне; з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у села Гнутове; двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі населеного пункту Широкино; двічі з станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу селища міського типу Новотроїцьке», - відзначили в штабі ООС.

Також обстрілу піддалися населенні пункти: Попасна, Катеринівка, Новозванівка.

«З початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»: з гранатометів різних систем - в районі міста Авдіївка; з станкових протитанкових гранатометів різних систем - в районі населеного пункту Кам'янка»- підсумували в штабі ООС.

За даними української розвідки четверо бойовиків НВФ знищені, і чотирнадцять - отримали поранення. Також знищений один бронетранспортер противника. Нагадаємо, реконструкцію контрольного пункту в'їзду-виїзду «Гнутове» на лінії розмежування в Донецькій області продовжили до вівторка, 9 квітня.

Нагадаємо, в березні в Донецькій області на добу закривали КПВВ «Новотроїцьке». Там також проводилася реконструкція.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: