Карта ООС: ситуація на сході України на 7 квітня

Читать на русском

Протягом 6 квітня обстановка на лінії бойового зіткнення залишалася в основному без суттєвих змін. Російсько-окупаційні війська продовжували вести обстріли позицій Українських захисників із мінометів.

Загалом протягом минулої доби, 6 квітня, російсько-окупаційні війська здійснили 14 прицільних обстрілів. Зокрема, окупанти випустили по наших оборонних позиціях близько 60 мін 120-го та 82-го калібрів.

О 12:00 окупанти випустили декілька мін калібру 120 мм по н.п. Золоте-4. Внаслідок цього ганебного обстрілу, російсько-терористичні війська пошкодили житловий будинок по вул. Перша Вільна. На щастя, за наявною інформацією, постраждалих серед цивільних осіб немає.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська 4 рази вели збройні провокації, щоразу застосовуючи заборонене Мінськими угодами озброєння.

О 01:20 ворог розпочав мінометний обстріл оборонців Зайцевого. Протягом 20 хвилин з напрямку від окупованого смт Гольмівське, противник випустив 20 мін калібру 120 мм.

Зранку та вдень спостерігалося відносне затишшя, але ввечері окупанти продовжили мінометні обстріли.

З 17:20 до 18:00, а потім з 19:05 російсько-окупаційні війська випустили загалом 13 мін калібру 82 мм, та вели обстріли з гранатометів та великокаліберних кулеметів по нашим оборонцям Золотого-4.

З 23:30 до опівночі захисники хутора Вільний зафіксували розриви декількох ворожих мін 82-го калібру. Також окупанти вели тут вогонь з АГС та великокаліберних кулеметів.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська знову здійснили значно більшу кількість прицільних обстрілів. Захисниками України зафіксовано 10 ворожих збройних провокацій.

Вночі ворог вів вогонь з АГС та великокаліберних кулеметів по оборонцям Широкиного, з СПГ та стрілецької зброї – поблизу Старогнатівки.

Близько 07:00 ранку наші захисники Павлопіля зафіксували розриви 7 ворожих мін 120-го калібру.

З 08:50, протягом півгодини окупанти вели вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів в районі Опитного.

Після відносного затишшя, з 15:20 противник застосував озброєння БМП та великокаліберні кулемети по оборонцях Пісків.

Також російсько-окупаційні війська вели вдень та ввечері вогонь з гранатометів по позиціях Об’єднаних сил в районі Авдіївки, Чермалика та Красногорівки.

Після 17:45 з напрямку від міста Ясинувата, окупанти випустили 10 мін 82-го калібру по захисниках Авдіївки.

З мінометів цього ж калібру ворог вів обстріл наших оборонців Павлопіля. З 18:25 від окупованого села Верхньошироківське противник випустив 5 мін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: