У Словаччині помилково ухвалили закон, що забороняє іноземні гімни

Читать на русском
Парламентарі проголосували, не вникнувши в суть законопроекту, що призвело до політичного скандалу.

Національна рада Словаччини прийняла поправки до закону про державні символи, які забороняють виконання в республіці гімнів іноземних держав.

Про це в суботу, 6 квітня, повідомляє чеська газета Mlada fronta Dnes, пише «Слово і Діло».

Згідно з документом, виконання іноземних гімнів у республіці можливо тільки на заходах, де присутні офіційні делегації зарубіжних країн.

Як з'ясувалося, поправки, що відкидають виконання іноземних гімнів, були прийняті помилково. Про це заявив голова Бела Бугар партії Міст - Хід, що входить до правлячої коаліції. За його словами, депутати проявили довіру до ініціаторів документа і проголосували «за», не заглибившись в його суть. Поправки до закону підготувала Словацька національна партія - партнер Міст - Хід по урядовій коаліції.

Депутати Міст - Хід звернулися до президента республіки, який повинен підписати документ, з проханням повернути його на доопрацювання в парламент. Глава держави, реагуючи на скандал, закликав парламентаріїв читати законопроекти, за які вони голосують.

Нагадаємо, в Словаччині в другому турі президентських виборів перемогла адвокат і місцевий громадський діяч Зузана Чапутова.

Президент України Петро Порошенко привітав Зузану Чапутову з обранням президентом Словаччини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: