Австралія долучилася до нових санкцій проти Росії

Читать на русском
До санкційних списків Австралії потрапили семеро росіян і троє лідерів самопроголошених Л/ДНР.

Австралія приєдналася до антиросійських санкцій, введених проти громадян, причетних до нападу і захоплення українських кораблів у Керченській протоці, а також проти «лідерів» «Л/ДНР».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Австралії Марізи Пейн.

США та ЄС оголосили нові санкції проти Росії – ЗМІ (доповнено)Міністерство фінансів США повідомило, що США та ЄС оголосили нові санкції проти Росії через Україну.

«Сьогодні я оголошую цільові фінансові санкції і заборони поїздок семи росіянам за їх роль у перехопленні і захопленні українських морських суден, які намагалися пройти через Керченську протоку. Австралія стурбована цією ескалацією напруженості в Азовському морі в листопаді 2018 року», - йдеться в заяві.

Пейн також закликала Росію без зволікань звільнити українських моряків і судна та забезпечити безперешкодну навігацію в Керченській протоці.

«Австралія не визнає ніяких дій, спрямованих на легітимацію анексії Криму або відділення частин Донецької та Луганської областей України. Тому я також ввела цільові фінансові санкції і заборони поїздок проти трьох «лідерів» контрольованих сепаратистами районів Донецької та Луганської областей України після так званих виборів у листопаді 2018 року», - йдеться в заяві.

Як відомо, минулої п'ятниці санкції «за Азов» запровадили ЄС, США та Канада.

У МЗС РФ пообіцяли «практичну відповідь» на нові санкції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: