Мей піде у відставку після завершення Brexit

Читать на русском
Британський прем'єр достроково складе повноваження після того, як закінчиться вихід країни з ЄС.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей пообіцяла однопартійцям піти у відставку, як тільки країна вийде зі складу Євросоюзу.

Як пише «Слово і Діло», про це вона сказала на засіданні керівного комітету Консервативної партії в середу, 27 березня, повідомляє ТАСС.

Три члени уряду Великої Британії подали у відставку через BrexitТри члени британського уряду, незгодні з політикою прем’єр-міністра Терези Мей щодо Brexit, подали у відставку після того, як парламент напередодні вирішив провести серію голосувань щодо подальшої долі виходу країни з ЄС.

«Я готова покинути цю посаду раніше, ніж я планувала, щоб домогтися того, що буде правильним для нашої країни і нашої партії. Я прошу всіх у цьому залі підтримати угоду [з Євросоюзом] для того, щоб ми виконали наш історичний обов'язок - втілили в життя рішення британського народу і покинули Європейський союз в організованій манері без зайвих ускладнень», - сказала Мей.

«Я ясно почула те, яким є настрій партії. Мені відомо про її прагнення отримати новий підхід, нового лідера на другому етапі переговорів по Brexit, і я не буду цьому перешкоджати. Ми повинні втілити задумане і здійснити Brexit», - сказала прем'єр-міністр.

Зазначимо, сьогодні палата громад проголосує за вісьмома варіантами Brexit.

Раніше повідомлялося, що декотрі з міністрів Великобританії домовилися усунути з посади Мей. Змовники очікують, що прем'єр піде у відставку протягом 10 днів.

Нагадаємо, Великобританія має вийти зі складу ЄС 29 березня. Однак, британські політики досі не можуть дійти компромісу в тому, коли, як і чи повинна взагалі країна відділятися від Євросоюзу. Парламент уже двічі відхиляв пропозицію Мей по угоді, що призвело до урядової кризи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: