НБУ повідомив, скільки мільярдів заробітчани принесуть Україні

Читать на русском
Національний банк України прогнозує надходження цього року в Україну близько 11,5 мільярдів доларів від трудових мігрантів, які працюють за кордоном.

Національний банк України прогнозує надходження цього року в Україну близько 11,5 мільярдів доларів від трудових мігрантів, які працюють за кордоном.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив заступник голови регулятора Олег Чурій під час круглого столу в Києві у вівторок, 28 серпня, передає УНІАН.

«На платіжний баланс впливає перерахування коштів від громадян, які працюють за кордоном. Цьому року наш прогноз – 11,5 мільярдів доларів», – сказав він.

За його словами, трудова міграція є негативним явищем для економіки країни в довгостроковій перспективі, але для платіжного балансу це досить серйозні надходження, які позитивно впливають на валютний ринок.

Зазначимо, що українці, які працюють в Польщі, у першому кварталі 2018 року вислали додому 3,4 млрд злотих, тобто понад $920 млн. Це на 700 млн злотих більше, ніж в 2017 році.

Раніше польська Gazeta Prawna зазначала, що українські заробітчани - на другому місці за впливом на польську економіку. За даними Нацбанку Польщі, українці переводять більш ніж 90% від усього обсягу транзакцій за кордон.

Міністерство соціальної політики прогнозує в найближчі роки посилення міграційних процесів в Україні за рахунок високого попиту на кваліфіковану робочу силу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: