Євросоюз запровадив квоти на українську металопродукцію

Читать на русском
Набуло чинності рішення Єврокомісії про захисні заходи в рамках розслідування щодо металопродукції.

Європейський союз запровидив тарифні квоти щодо 11 видів української металопродукції.

Про це повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі в четвер, 19 липня, передає «Слово і Діло».

Країни-учасниці G7 стурбовані через нові митами СШАБританія, Німеччина, Італія, Франція, Японія і Канада стурбовані і розчаровані рішенням США ввести нові мита на імпорт сталі й алюмінію.

Зазначається, що сьогодні набуло чинності рішення Єврокомісії про захисні заходи в рамках розслідування щодо металопродукції. Загальний предмет розслідування включає 28 видів металургійної продукції, щодо 23 видів з яких запроваджуються тимчасові заходи у вигляді тарифної квоти терміном на 200 днів.

Тарифні квоти застосовуються на основі принципу first come, first served (першим прийшов – першим отримав), а після того, як квота буде вичерпана, до наступних поставок застосовуватимуть мито в розмірі 25%.

Відповідно до оприлюдненого рішення Європейської комісії, 11 видів української металопродукції потрапили під дію захисних заходів, а саме: гарячекатані листи та смуги, холоднокатані листи, нержавіюча арматура та легкі секції, труби для газопроводів та інше. Крім того, щодо ще 17 видів продукції триває розслідування.

У міністерстві переконані, що Євросоюз «не має достатніх підстав для запровадження тарифних квот на металопродукцію з України відповідно до вимог СОТ, а також зважаючи на поточний стан розвитку металургійної галузі ЄС».

«Мінекономрозвитку разом з українськими виробниками продовжує відстоювати інтереси України в рамках процедури розслідування. Так, у вересні заплановане проведення слухань, в яких візьмуть участь представники Мінекономрозвитку та низка українських виробників, які представлятимуть позицію української сторони перед Європейською комісією», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Україну можуть виключити з дії мит США на сталь та алюміній. Про це повідомила заступниця голови Мінекономіки-торговий представник України Наталія Микольська за підсумками переговорів із представниками уряду США.

Нагадаємо, 31 травня в США набули чинності мита в розмірі 25% на імпорт сталі й 10% на імпорт алюмінію, зробивши виняток лише для Мексики та Канади.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: