Вибори-2019: у Києві переміг Зеленський

Читать на русском
За результатами підрахунку голосів, Зеленський переміг на 9 округах з 13, відповідно чотири округи залишилися за Порошенком.

За результатами виборів 2019 в Києві перше місце посів Володимир Зеленський.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані Центрвиборчкому.

Вибори-2019: чи може Зеленський перемогти та чи є загроза протестівЗгідно з результатами першого туру, Володимир Зеленський отримав найбільшу кількість голосів. Чи може він перемогти на виборах та які ризики силового протистояння, поговорили з експертами.

За результатами підрахунку голосів, Зеленський переміг на 9 округах з 13, відповідно чотири округи залишилися за Порошенком. За Зеленського проголосували 27.08%, а за Порошенка - 25.59%. Третє місце по Києву взяла Юлія Тимошенко, четверте залишилося за Ігорем Смешком. П'ятірку лідерів замкнув Анатолій Гриценко.

У той же час в Київській області опрацювали 98.38% протоколів. Зеленський з результатом 30.83% обходить суперників на всіх 9 округах. Далі розташувалися Порошенко, Тимошенко, Смешко і Гриценко, як і за результатами підрахунку голосів в столиці.

На даний момент триває підрахунок голосів у Вінницькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Херсонській та Чернівецькій областях.

Нагадаємо, раніше з'явилися результати підрахунку 99% голосів. Згідно з цими даними, Зеленський набирає 30,23% голосів українців, далі йдуть Порошенко (15,92%) і Тимошенко (13,40%).

Відзначимо, після першого туру виборів міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що курс України на європейську та євроатлантичну інтеграцію не зміниться, незалежно від того, хто стане президентом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: