У партії Меркель очікують від Зеленського більшої конкретики

Читать на русском
Україна, за словами Вадефула, не може дозволити собі покладатися на недосвідчене керівництво в умовах конфлікту з Росією, а також важкого соціально-економічного становища.

У партії Меркель заявляють, що Україна потребує досвідчених управлінців, і чекають, що кандидат у президенти Володимир Зеленський чітко розповість про свої плани щодо зміцнення правопорядку і боротьби з корупцією.

Про це йдеться в заяві голови фракції Християнсько-демократичної і Християнсько-соціального союзів (ХДС/ХСС) у Бундестазі Давида Вадефула, пише «Слово і Діло».

Тимошенко не виходить до 2-го туру. Що далі та чи можливий союз із Зеленським?За попередніми результатами першого туру, лідерка Батьківщини не потрапляє до другого туру. Чи буде Юлія Тимошенко продовжувати боротьбу та чого чекати, обговорили з експертами.

«Зеленський має протягом наступних трьох тижнів до другого туру представити конкретне бачення щодо змісту своєї політики, а також команду політиків, яка буде його підтримувати», - заявив Вадефул, додавши, що Україна потребує досвідченої управлінської команди.

Україна, за словами Вадефула, не може дозволити собі покладатися на недосвідчене керівництво в умовах конфлікту з Росією, а також важкого соціально-економічного становища: «Така ситуація буде грати на користь Росії та заохочувати її до зміцнення зусиль щодо дестабілізації України».

«Крім того, Зеленський має прояснити, яким чином він буде досягати задекларованої мети - позбавлення впливу олігархів із огляду на те, що його передвиборча кампанія в значній мірі підтримувалася олігархом Ігорем Коломойським», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, до другого туру президентських виборів в Україні виходять Володимир Зеленський із 30,22% голосів виборців і діючий глава держави Петро Порошенко з 15,93% голосів.

Раніше в Кремлі відповіли Зеленському на слова про Донбас і Крим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: