Перший тур президентських виборів відбувся без масових порушень прав журналістів – ІМІ

Читать на русском
Згідно з моніторингом ІМІ, порушення мали одиничний характер. Загалом, в організації повідомляють про шість випадків порушень прав.

Перший тур виборів президента 31 березня відбувся майже без порушень прав журналістів.

Про це повідомляє Інститут масової інформації, пише «Слово і Діло».

Прогнози та реальність – вибори президента України 2019 року31 березня в Україні пройшли чергові президентські вибори. Явка за даними ЦВК станом на 20:00 склала 63,5 відсотка.

Згідно моніторингу ІМІ, порушення носили «одиничний характер». Всього в організації повідомляють про шість випадків порушень прав. У чотирьох випадках мова йде про перешкоджання діяльності журналістів, в одному - про загрози, ще сайт регіонального медіа зазнав кібератаки.

«У Києві невідомі молоді перешкоджали російському журналістові зняти сюжет під будівлею Центральної виборчої комісії. У Кривому Розі через неправдиве повідомлення про замінування евакуювали співробітників телеканалу «Перший міський», - йдеться в повідомленні ІМІ.

Нагадаємо, в ОПОРІ повідомили, що на виборах президента України відзначається тенденція до зниження кількості порушень виборчого законодавства.

Як повідомлялося, за даними підрахунку 80% протоколів, найбільше голосів у першому турі набрали Володимир Зеленський (30,40%) і Петро Порошенко (16,03%).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: