Меркель привітала Порошенка з виходом до другого туру виборів

Читать на русском
Поки рахують голоси, канцлер Німеччини привітала чинного президента з виходом у другий тур виборів.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель відзначила чесність і змагальність виборів в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це вона заявила під час телефонної розмови з президентом Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.

Оновлені дані ЦВК: явка виборців та лідери першого туру виборів у регіонах УкраїниЗа Зеленського найбільше голосів віддали мешканці дніпропетровської області, Порошенка підтримали на заході України, а на сході голосували за Бойка.

«Ангела Меркель привітала Петра Порошенка з виходом у другий тур президентської кампанії. Було відзначено чесність і змагальність виборчого процесу в Україні», - йдеться в повідомленні.

Сторони, як зазначають у прес-службі, також обмінялися думками щодо подальших кроків, зокрема в рамках Нормандського формату, для активізації мирного процесу з імплементації Мінських домовленостей, звільнення заручників Кремля, а також обговорили реалізацію ініціативи щодо розгортання миротворчої місії під егідою ООН на території окупованого Донбасу.

Зазначається, що Порошенко подякував німецькому лідеру за особливу увагу до ситуації в Україні. Були обговорені подальші контакти на вищому рівні.

Раніше повідомлялося, що ЦВК опрацювала понад 90% протоколів. До другого туру президентських виборів в Україні виходять Володимир Зеленський з 30,25% голосів виборців і чинний до закінчення каденції глава держави Петро Порошенко з 15,97%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: