У ПАРЄ розповіли, що побачили в списках на виборах технічних кандидатів

Читать на русском
Представник групи спостерігачів за президентськими виборами в Україні від ПАРЄ Март ван де Вен заявляє, що виборчий процес в Україні було організовано на високому рівні й без обмежень.

Представник групи спостерігачів за президентськими виборами в Україні від ПАРЄ Март ван де Вен (Mart van de Ven) заявляє, що виборчий процес в Україні було організовано на високому рівні й без обмежень для учасників процесу.

Як пише «Слово і Діло», такі висновки Март ван де Вен оприлюднив під час спільної прес-конференції представників місії міжнародних спостерігачів за виборами в Україні в складі представників Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), Парламентської асамблеї НАТО і Європейського парламенту, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Вибори були дуже чітко організовані й не було жодних обмежень», - сказав він.

Водночас, за словами представника спостерігачів від ПАРЄ, серед претендентів на посаду глави Української держави були також і технічні кандидати, що «не сприяє демократії». У свою чергу представник ПА НАТО Міхал Щерба (Michal Szczerba), даючи оцінку виборам, висловив переконання, що «Україна йде шляхом демократичних змін».

«ПА НАТО єдина в тому, щоб підтримати всі спроби України для того щоб отримати незалежність і в боротьбі з російською агресією», - додав він.

Нагадаємо, кандидати в президенти України Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко набирають 30,34% й 16,02% голосів виборців відповідно до підсумків обробки 85,7% протоколів Центральною виборчою комісією.

У ЦВК заявили про початок підготовки до другого туру виборів президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: