Договір про дружбу України з Росією припинив дію

Читать на русском
У понеділок, 1 квітня, припинив свою дію договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.

У понеділок, 1 квітня, припинив свою дію договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.

Відповідний закон про припинення дії договору набув чинності 12 грудня минулого року, пише «Слово і Діло».

Припинення дії Договору про дружбу з РФ. Чи варто побоюватися наслідків?МЗС РФ направило Україні ноту в зв'язку з припиненням дії Договору про дружбу. Про можливі наслідки такого рішення поговорили з експертами.

«Припинити з 1 квітня 2019 року дію договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Російською Федерацією, укладеного 31 травня 1997 у Києві і ратифікованого Верховною Радою України від 14 січня 1998», - йдеться в тексті закону.

Нагадаємо, договір про дружбу був підписаний в 1997 році президентом України Леонідом Кучмою і президентом Росії Борисом Єльциним, набув чинності 1 квітня 1999 року. Сторони зобов'язалися поважати територіальну цілісність і підтвердили непорушність існуючих між ними на момент підписання договору кордонів.

З огляду на збройну агресію Російської Федерації проти України народні депутати ухвалили припинити з 1 квітня 2019 року дію договору.

Раніше МЗС РФ направило Україні ноту в зв'язку з припиненням дії Договору про дружбу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: