МЗС РФ направило Україні ноту в зв'язку з припиненням дії Договору про дружбу

Читать на русском
У російському зовнішньополітичному відомстві заявили, що направили українській стороні докладний перелік порушень договору до припинення його дії.

Міністерство закордонних справ РФ направило ноту Україні з переліком її «порушень» Договору про дружбу у зв'язку з припиненням його дії.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 12 березня, повідомляє ТАСС з посиланням на МЗС РФ.

«Усе це [перелік порушень договору Києвом] ми детально виклали у відповідній ноті до МЗС України», - зазначили в міністерстві.

У МЗС також заявили, що закликали Україну дотримуватися своїх двосторонніх і міжнародних зобов'язань «не на словах, а ділом».

Там також зауважили, що українська влада «намагається зруйнувати традиційні багатогранні зв'язки між народами Росії і України».

Нагадаємо, 3 грудня президент Петро Порошенко вніс у Раду як невідкладний проект закону Про припинення дії Договору про дружбу з Росією. 6 грудня 2018 року Верховна Рада підтримала припинення Договору про дружбу з Росією.

Договір про дружбу був підписаний 31 травня 1997 року і укладений строком на 10 років. Дія договору автоматично продовжується, якщо одна зі сторін не повідомить іншу в письмовій формі про бажання припинити його дію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: