Берлін співпрацюватиме з будь-яким обраним президентом України - МЗС ФРН

Читать на русском
Уряд ФРН не коментує підсумків першого туру виборів в Україні, за словами представника кабміну Мартіни Фіц, необхідно дочекатися остаточних результатів.
Ілюстративне фото.

Уряд ФРН не коментує підсумків першого туру виборів в Україні, за словами представника кабміну Мартіни Фіц, необхідно дочекатися остаточних результатів.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує «Інтерфакс».

Оновлені дані ЦВК: явка виборців та лідери першого туру виборів у регіонах УкраїниЗа Зеленського найбільше голосів віддали мешканці дніпропетровської області, Порошенка підтримали на заході України, а на сході голосували за Бойка.

«Я не можу коментувати результати першого туру... Доки не буде офіційного результату, ми не хочемо брати участі в спекуляціях», - сказала Фіц.

У свою чергу представник МЗС ФРН Марія Адебар сказала, що позиція міністерства стосовно України не змінилася. За її словами, Берлін «співпрацюватиме з будь-яким обраним у другому турі» кандидатом.

Вона відзначила важливість українських реформ і намір надалі працювати над урегулюванням конфлікту в «нормандському форматі» та реалізацією Мінських угод.

Раніше у НАТО заявили, що не коментуватимуть вибори в Україні до результатів другого туру.

Також ЦВК опублікувала нові дані щодо 90% голосів. Кандидати в президенти України Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко набирають 30,26% й 15,99% голосів .

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: