У Київському СІЗО немає списків і бюлетенів — Денісова

Читать на русском
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова відвідала Київське СІЗО та зафіксувала, що вибори там вчасно не розпочалися.

Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова відвідала Київське СІЗО та зафіксувала, що вибори там вчасно не розпочалися.

Як пише «Слово і Діло», відео вона виклала у Facebook.

В Києві біля ЦВК зібрались близько півсотні невідомихПоблизу ЦВК у Києві сьогодні, 31 березня, в день виборів президента України, зібрались близько 50 невідомих людей.

«Нам повідомили, що вся комісія присутня на об'єкті. Ми прийшли сюди, а їх на об'єкті немає. Вибори мали розпочатися о 8 год, але вони не почалися. Членів комісії немає, списків немає, бюлетенів немає», - сказала Денісова.

Вона також поінформувала, що представник Уповноваженого з дотримання прав дитини та сім'ї Оксана Філіпішина спільно з представниками громадськості провели моніторинг дотримання виборчих прав у територіальному медичному об’єднанні «Психіатрія» у м.Києві. Виборча дільниця в установі відкрилася вчасно.

Представник Уповноваженого з дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим та м.Севастополя Ісмаїл Халіков спільно з громадськими моніторами провели моніторинг дотримання виборчих прав у ДУ «Херсонський слідчий ізолятор». В установі спеціальна дільниця відкрилася вчасно.

Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини у південних областях Олександр Остапенко спільно з представниками громадськості провели моніторинг дотримання виборчих прав у пенітенціарних установах Одещини.

Зокрема, вони відвідали Одеське СІЗО, Чорноморську виправну колонію, Одеську виправну колонію та Південну виправну колонію. Виборчі дільниці у цих установах розпочали роботу вчасно. Організація виборчого процесу відбувається згідно з законодавством.

Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини у західних областях Світлана Семчишин разом з громадськими моніторами перевірила дотримуються виборчі права громадян у Львівській установі виконання покарань №19. Моніторинговою групою було зафіксовано, що дільниці були відкриті своєчасно.

Нагадаємо, згідно з даними ЦВК щодо явки на виборах в Україні вже проголосували 45% виборців в 192 округах.

Активність виборців у Києві 45,95%, в Чернігівській області 48,69%, в Дніпропетровській - 48,85%.

Як відомо, сьогодні, 31 березня, в Україні стартував перший тур президентських виборів. Центрвиборчком затвердив остаточний список з 39 кандидатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: