У Мінську на виборчу дільницю не пустили російські ЗМІ

Читать на русском
У білоруському Мінську на виборчу дільницю в українському посольстві не пустили представників російських ЗМІ.

У білоруському Мінську на виборчу дільницю в українському посольстві не пустили представників російських ЗМІ.

Вони могли лише знімати за огорожею посольства - таке рішення виборчої комісії. Про це повідомляє «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

Президентські вибори: як швидко встановлювали результати в 1999-2014 роках31 березня в Україні відбудуться президентські вибори. Слово і Діло вивчило, як швидко в попередні роки вдавалося встановити результат.

Зокрема, кореспонденти російських агентств ТАСС, «РИА-Новости», телеканалів РЕН-ТВ і НТВ знімали тільки на вулиці, в тому числі опитували громадян Украіни. Зате ділянку вільно могли відвідувати представники білоруських, українських та міжнародних ЗМІ.

На території Білорусі зареєстровано 12 тис. українських виборців, котрі відносяться до двох ділянок: у посольстві України в Мінську та Генеральному консульстві в Бресті. Голова виборчої комісії, котра діє у Мінську при посольстві України, Оксана Врублевська розповіла, що за станом на 12 годин на виборах взяв участь 241 виборець.

Раніше стало ізвсетно, що українці в Австралії завершили голосування на виборах президента. Явка склала 7,2 відсотки.

Також нагадаємо, що в США при дипломатичних відомствах відкрилися виборчі дільниці для голосування на виборах президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: