У день виборів Україна посилила морську охорону

Читать на русском
Так, для патрулювання Чорного і Азовського морів, річки Дунай призначені вісім тактичних груп, що забезпечують контроль за рейдовими стоянками українських портів.

Морська охорона з метою контролю за дотриманням прикордонного законодавства, режиму державного кордону, забезпечення у внутрішніх водах і територіальному морі України режиму судноплавства посилила свою присутність у зоні відповідальності шляхом збільшення задіяного в службі корабельно-катерного складу.

Про це йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України в неділю, 31 березня, пише «Слово і Діло».

Як нардепи-кандидати в президенти голосували за законопроекти щодо НацполіціїУсі законопроекти підтримали Юрій Тимошенко та Юрій Дерев'янко, жодного – Юрій Бойко та Віталій Купрій.

Так, для патрулювання Чорного і Азовського морів, річки Дунай призначені вісім тактичних груп, що забезпечують контроль за рейдовими стоянками українських портів, які будуть відслідковувати дотримання законодавства України в прилеглій зоні, у виключній (морській) економ зоні суднами закордонного прямування та у внутрішньому сполученні.

«Перебування корабельно-катерного складу на службі в морі організовано таким чином, щоб змінно-вахтовим методом забезпечити якісне виявлення та відстеження обстановки навколо стратегічних об'єктів, а саме - портів, нафтових терміналів тощо, для запобігання здійснення провокацій, диверсійних та інших незаконних дій, зокрема в день виборів в країні», - розповіли в ДПСУ.

У той же час, відзначили у відомстві, керівництвом регіонального управління морської охорони Держприкордонслужби розподіл сил і засобів сплановано таким чином, що кожному військовослужбовцю надана можливість реалізувати конституційне право волевиявлення на виборах президента України.

Також нагадаємо, СБУ перейшла на посилений режим несення служби на період проведення виборів президента.

Відзначимо, в «день тиші» поліція Києва зареєструвала 41 порушення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: