У РНБО заявили про підготовку замаху на Білецького: реакція СБУ

Читать на русском
У РНБО кажуть, що є інформація про факт спроби створення провокації.  Ці провокації можуть дати поштовх для звинувачення і розхитування ситуації»

Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос 29 березня повідомив про те, що їм подано заяву в СБУ з інформацією про ймовірну спробу підриву або імітації підриву автомобіля, на якому їздить позафракційний нардеп, лідер партії «Національний корпус» Андрій Білецький.

Про це він повідомив в ефірі каналу NewsOne, передає Слово і Діло.

«Є перевірена інформація, що є спроба зробити провокацію: підірвати або зробити імітацію підриву автобуса, на якому їздить Андрій Білецький. Це може спровокувати продовження розхитування ситуації в країні. Хотів би попередити про цю ситуацію, і щоб громадяни розуміли», - сказав Кривоніс.

За його словами, поки що немає можливості сказати, де це повинно було статися.

«Є інформація про факт спроби створення провокації. Ці провокації можуть дати поштовх для звинувачення і розхитування ситуації», - додав заступник секретаря РНБО.

Він додав, що подав заяву в Службу безпеки України.

Тим часом, СБУ відреагувала на повідомлення. Так, у відомстві заявили, що почали перевірку щодо заяви заступника секретаря РНБО.

«Служба безпеки України інформує, що почала перевірку за оприлюдненою в ЗМІ заявою заступника секретаря РНБОУ Сергія Кривоноса. З метою повного, всебічного та об'єктивного дослідження всіх обставин, викладених у заяві С. Кривоноса. Служба безпеки України запропонувала народному депутату України Андрію Білецькому надати пояснення щодо оприлюдненої в ЗМІ інформації», - сказано в повідомленні на сайті установи.

Нагадаємо, 9 березня в Черкасах після виступу Порошенка на площі біля будинку культури «Дружба народів» націоналісти побігли до сцени, але їх зупинили поліцейські. Виникла бійка, під час якої площу покинув кортеж автомобілів.

Пізніше, 27 березня, під час передвиборчого мітингу кандидата в президенти України Петра Порошенка у Вінниці, сталася сутичка між представниками «Національного корпусу» і поліцією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: