«День тиші»: до поліції надійшло понад 150 скарг

Читать на русском

У День тиші до поліції вже надійшло понад 150 скарг на порушення виборчого законодавства. Про це повідомляє прес-служба МВС.

У «День тиші» до поліції вже надійшло понад 150 скарг на порушення виборчого законодавства.

Про це повідомляє прес-служба МВС з посиланням на першого заступника голови МВС Сергія Ярового, пише «Слово і Діло».

За його словами, 79 скарг пов'язані з незаконною агітацією, 8 - із підкупом виборців, 2 - із хуліганством, 1 - із погрозою фізичної розправи та ще 69 інших фактів.

«День тиші» перед виборами: скільки триває, для чого запроваджений та що забороняєУ багатьох країнах скасували день тиші. Наприклад, у Молдові під час останніх парламентських виборів можна було оголошувати результати соцопитувань. Яка ситуація в Україні?

«Під охороною Національної поліції знаходиться 29 866 комісій. Для безпеки і порядку безпосередньо на виборчих дільницях було залучено понад 39 000 поліцейських, а на окружних виборчих комісіях - 518 правоохоронців. Оперативний штаб МВС фіксує і перевіряє 100% повідомлень: ті, які надходять на лінію 102, так і ті, які аналітики штабу виявляють у відкритих джерелах: ЗМІ, соціальні мережі тощо. Крім цього, ми постійно в контакті з громадською мережею ОПОРА», - зазначив Яровий.

Нагадаємо, до охорони порядку напередодні виборів в цілому планується залучити понад 135 тис. правоохоронців.

У суботу, 30 березня, в Україні настав «день тиші» перед першим туром президентських виборів, який пройде 31 березня. Вести агітацію заборонено за день до виборів і безпосередньо у день голосування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: