Мей попередила депутатів про загрозу зриву Brexit

Читать на русском
Мей попередила депутатів, що без їх підтримки Brexit затягнеться або опиниться під загрозою.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що вихід Британії з ЄС (Brexit) затягнеться або опиниться під загрозою без підтримки депутатів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

ЄС завершив підготовку до Brexit без угодиЄС завершив підготовку по виходу Великобританії з ЄС (Brexit) без угоди. У сценарії без угоди Британія стане третьою країною без будь-яких перехідних заходів.

Мей заявила, що тривала відстрочка виходу зі складу Євросоюзу може призвести до зриву Brexit.

Прем'єр-міністр вважає, що Британії необхідно покинути ЄС якомога швидше. В даний час операція по Brexit не користується достатньою підтримкою в парламенті для проведення нового голосування, заявила Мей.

Нагадаємо, 25 березня ЄС завершив підготовку по виходу Великобританії з ЄС без угоди. У Єврокомісії повідомили, що в сценарії «без угоди» Великобританія стане третьою країною без будь-яких перехідних заходів.

При такому сценарії відносини Великобританії з ЄС будуть регулюватися загальним міжнародним публічним правом, в тому числі правилами Всесвітньої торгової організації. ЄС буде зобов'язаний негайно застосувати свої правила і тарифи на своїх кордонах з Великобританією. Це включає в себе перевірки і контроль митних, санітарних і фітосанітарних стандартів і перевірку відповідності нормам ЄС.

Тереза Мей пообіцяла піти у відставку в разі схвалення Палатою громад укладеного нею з Брюсселем угоди про умови виходу Британії з ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: