У Конгресі запропонували оприлюднити документи про спроби усунути Трампа

Читать на русском
Резолюція Комітету з питань юстиції Палати представників Конгресу США була підтримана одноголосно.

Комітет з питань юстиції Палати представників Конгресу США закликав міністерство юстиції США оприлюднити документи, що стосуються бесід американських чиновників про можливе відсторонення від влади президента Дональда Трампа.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що резолюція комітету була підтримана одноголосно. Після схвалення в комітеті резолюція буде винесена на голосування в Палаті представників. У разі схвалення В міністерство буде направлено формальне прохання про надання документів.

Мова йде про дії заступника міністра юстиції США Роду Розенстайна і колишнього заступника глави ФБР Ендрю Маккейба. Маккейб розповів про плани Розенстайна записувати розмови з Трампом. Маккейб також стверджував, що заступник міністра юстиції розмірковував над можливістю імпічменту президента з допомогою американської конституції. За словами Маккейба, Розенстайн говорив з ним на ці теми після обрання Трампа в 2016 році.

Також вказується, що чиновники могли обговорювати можливість примусового відсторонення Трампа з посади президента на підставі 25-ї поправки до Конституції США.

Нагадаємо, 24 березня в Сполучених Штатах Америки був оприлюднений звіт спеціального прокурора Роберта Мюллера про втручання Росії у президентські вибори 2016 року.

Раніше, глава спецкомітету з розвідки Палати представників Конгресу США Адам Шифф заявив, що не виключає процедуру імпічменту президента США Дональда Трампа за підсумками завершення розслідування спецпрокурора Робета Мюллера про втручання РФ у хід американських виборів 2016 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: