Водолази ЗСУ провели навчання в крижаному морі

Читать на русском
Водолази ЗСУ під водою при майже нульовій видимості відпрацьовували навички виявлення корпусів кораблів.

В Одесі водолазні фахівці Військово-Морських Сил Збройних Сил України провели навчання.

Про це повідомляє на прес-службу ВМС ЗСУ в неділю, 17 березня, пише «Слово і Діло».

Військові навчання-2019: де братимуть участь Збройні сили УкраїниВ Україні в цьому році пройдуть п'ять багатонаціональних військових навчань, в тому числі Сі Бріз і Репід Трайдент.

«Температура води +9, а повітря +10. Це значно сковує можливості водолазів і їхні рухи. Адже довго в холодній воді на глибині не витримати. Глибина помилок не прощає, діяти треба впевнено. У ситуації, що склалася, водолази мають володіти не тільки навичками виконання різного спектру завдань під водою, але й вміти надавати допомогу побратимам в аварійних ситуаціях», - розповідає начальник пошуково-рятувального загону ВМС ЗС України капітан-лейтенант Руслан Шевченко.

Водолази ЗСУ під водою при майже нульовій видимості відпрацьовували навички виявлення корпусів кораблів. У той же час, водолази відпрацьовували навички евакуації за допомогою надувної платформи.

Як зазначають у відомстві, в такому середовищі, перш за все, водолаз має вирівняти дихання, швидко зорієнтуватися і не забути доповісти про самопочуття і смикнути сигнальний кінець. Таким чином під час водолазних спусків перевіряються засоби підводного зв'язку.

Раніше повідомлялося, що в Азовському морі відбулися бойові навчання ЗСУ.

Також нагадаємо, ВМС України провели навчання із турецькими кораблями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: