У ДФС розповіли, власники яких авто частіше платять «елітний податок»

Читать на русском
З початку поточного року надходження від сплати податків на елітні автомобілі збільшилися на чверть.

В Україні з початку 2019 року на чверть збільшилися надходження до місцевих бюджетів від сплати податків на елітні автомобілі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Державна фіскальна служба.

Так, з початку року фізичні особи-власники елітних авто сплатили до бюджетів 17,8 млн грн, що на 26% або на 3,7 млн ​​грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Найчастіше платили «елітний збір» за автомобілі Mercedes-benz, BMW, Lexus, Audi, Land Rover Range Rover.

Нагадаємо, в Україні «елітним податком» обкладаються легкові автомобілі, з року випуску яких пройшло не більше п'яти років (включно), і середня ринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. З 1.01.2019 року встановлено розмір мінімальної зарплати в 4173 грн, таким чином, під «елітний податок» підпадають автомобілі вартістю 1 564 875 грн (або близько $58 тисяч за поточним курсом).

Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік.

Раніше повідомлялося про 13,5 млрд грн надходжень до бюджету від сплати митних податків з вживаних автомобілів: за пільговий період оформили понад 218 тисяч «євроблях». Ще 263 тисячі «євроблях» з порушеннями термінів митних режимів тимчасового ввезення або транзиту зараз їздять дорогами України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: