У Держстаті по-новому порахували кількість безробітних у країні

Читать на русском
Кількість безробітних в Україні у IV кварталі 2018 року, згідно з методологією Міжнародної організації праці, становить 1,7 млн осіб.

Кількість безробітних в Україні у IV кварталі 2018 року становить 1,7 млн ​​осіб.

Про це свідчать дані вибіркового обстеження домогосподарств Державної служби статистики, пише «Слово і Діло».

Як змінювався рівень безробіття в Україні за останні шість роківРівень безробіття в Україні знизився за останні роки. Як і раніше, найбільше безробітних жінок, також нестача робочих місць у місті вища, ніж у сільській місцевості.

Зокрема, за даними відомства, рівень безробіття серед економічно активного населення віком 15-70 років у IV кварталі 2018 року порівняно із IV кварталом 2017 року скоротився на 0,6 в.п. і становить 9,3%.

«При цьому кількість зайнятого населення віком 15-70 років у IV кварталі 2018 року становить 16,2 млн осіб. Рівень зайнятості населення віком 15-70 років порівняно з даними 2017 року збільшився на 1,2 в.п. і становить 56,6%, а серед населення працездатного віку - на 1,9 в.п. до 65,8% відповідно», - інформував Держстат.

Згідно з методологією Міжнародної організації праці, безробітними вважаються особи віком 15-70 років, які не мали роботи на обстежуваному тижні, активно її шукали протягом чотирьох тижнів і готові приступити до роботи протягом наступних двох тижнів.

Нагадаємо, станом на 1 березня 2019 року в Державній службі зайнятості було зареєстровано 367 тисяч безробітних.

Також повідомлялося, що з 1 січня 2019 року набув чинності новий порядок реєстрації та перереєстрації безробітних і ведення обліку осіб, які шукають роботу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: