В Україні перерахували безробітних: назвали офіційну цифру

Читать на русском
На обліку Держслужби зайнятості станом на 28 січня цього року перебувають 340 тисяч українців.

У 2018 році знизився рівень безробіття в Україні й зросла чисельність зайнятого населення. Порівняно з 2017 роком кількість безробітних українців, які перебувають на обліку, зменшилася на 45 тисяч осіб.

Про це заявив в. о. голови Держслужби зайнятості України Валерій Ярошенко, пише «Укрінформ» у вівторок, 29 січня, передає «Слово і Діло».

Назвали кількість безробітних учасників АТОДо Державної служби зайнятості учасники АТО найчастіше звертаються за психологічною допомогою.

Так, станом на 28 січня 2019 року на обліку Держслужби зайнятості перебувають 340 тисяч українців.

Згідно з дослідженням державного ринку праці, яке проводила Міжнародна організація праці, за 2018 рік чисельність зайнятого населення в Україні збільшилася на 185 тисяч: станом на сьогодні це 16 мільйонів 400 тисяч працівників.

У відсотковому відношенні рівень зайнятості зріс з 56,3% до 57,2%, а рівень безробіття скоротився з 9,4% до 8,6. Загалом за 2018 рік до Центру зайнятості звернулися близько 2 мільйонів громадян, з яких 826 тисяч були працевлаштовані.

За словами Ярошенка, Держслужба зайнятості за 2018 рік осучаснила форми та методи своєї роботи. За рік роботи «гарячої лінії» служби було опрацьовано 25 тисяч звернень. На новому інтернет-ресурсі зареєстрували електронні кабінети 93 тисячам роботодавців і 88 тисячам тим, хто шукає роботу. Також з'явилася можливість дистанційної реєстрації в електронній черзі через будь-який гаджет.

Нагадаємо, в листопаді офіційний рівень безробіття в Україні зберігся на рівні жовтня – 1,2%. Але в грудні офіційний рівень безробіття підвищився до 1,3%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: