Боржникам обіцяють скасувати монетизацію субсидій

Читать на русском
Якщо одержувач субсидії затримував оплату житлово-комунальних послуг, то на наступний період субсидія буде призначатися в безготівковій формі.

У Кабміні готують зміни до порядку виплати субсидій, відповідно до яких субсидіантам, які затримують оплату комунальних послуг, монетизовану субсидію повернуть у безготівкову форму.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу у вівторок, 26 березня, заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляє Інтерфакс-Україна.

ПФУ назвав суму виплачених субсидій за місяцьПенсійний фонд України завершив фінансування пенсій і монетизованих субсидій на оплату комунальних послуг на поточний місяць.

Рева нагадав, що зараз субсидія не призначається, якщо у домогосподарства є місячне прострочення з ЖКП, а після його погашення субсидію можуть відновити.

«Думаю, ми внесемо зміни, і той, хто допускав прострочення з проплатами, маючи на руках гроші, які їм виплатили, будуть протягом наступного року отримувати субсидію вже в безготівковій формі», - сказав він.

Рева додав, що якщо після закінчення цього періоду виплати нормалізуються, субсидіант зможе знову перейти на грошову форму.

На думку міністра, така система дозволить встановити ефективні відносини з субсидіантами.

Крім того, Рева повідомив, що також планується регламентувати ситуації, коли несплата пов'язана з донарахуваннями по газу у зв'язку з рішенням суду. Такі прострочення не враховуватимуться під час призначення субсидії.

Нагадаємо, в лютому Кабмін схвалив виплату субсидій готівкою з березня 2019 року. Зокрема, за перший день монетизації субсидій виплачено 350 млн гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: