«Нафтогаз» подав до суду на Держаудит у справі премій Коболєву

Читать на русском
У Нафтогазі просять визнати незаконним вимогу Держаудиту, в якій йдеться про те, що премія в розмірі 228 млн була виплачена Коболєву з порушеннями.

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі про виплату премії голові правління ПАТ НАК Нафтогаз України Андрію Коболєву.

Про це в понеділок, 25 березня, повідомляє прес-служба суду, пише «Слово і Діло».

«Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження і призначив на 13 травня підготовче засідання в адміністративній справі за позовом від НАК Нафтогаз України до Державної аудиторської служби України щодо виплати премії голові правління Андрію Коболєву», - йдеться в повідомленні.

Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати повністю вимогу Держаудиту, в якій йдеться про те, що премія в розмірі 228 млн гривень була виплачена Коболєву з порушенням постанови уряду.

Також в даній вимозі зазначено, що при проведенні ревізії фінансово-господарської діяльності НАК Нафтогаз України було встановлено порушення законодавства. ДАСУ вважає, що дебіторська заборгованість ВАТ Газпром на суму понад 11 млн грн списана без підстав, чим завдано збитків на зазначену суму.

Нагадаємо, в кінці травня 2018 року стало відомо, що Наглядова рада Нафтогазу ухвалила рішення про виплату бонусів правлінню компанії в зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі в спорі з Газпромом. Їхній розмір затвердили в розмірі 1% від суми виграшу за транзитним контрактом, яка склала 4,56 мільярда доларів. Гройсман зажадав переглянути рішення Нафтогазу про премії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: