Макрон виключив розгін протестів за допомогою армії

Читать на русском
Чутки про використання армійських підрозділів почали поширюватися після того, як стало відомо про мобілізацію загонів Sentinelle.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що протести «жовтих жилетів» в Парижі не будуть розганяти із застосуванням армії.

Про це пише Mediapart, передає «Слово і Діло».

За його словами, французьку армію не мають наміру залучати для наведення порядку і розгону вуличних протестів.

«Всі повинні заспокоїтися. Ні в якому разі армія в нашій країні не буде використовуватися для підтримки порядку, це абсолютно неправдиві чутки», - заявив Макрон.

Зазначимо, чутки про використання армійських підрозділів почали поширюватися після того, як стало відомо про мобілізацію загонів Sentinelle, сформованих в Парижі після терактів 2015 року.

Вчора також стало відомо, що поліція заборонила протести «жовтих жилетів» в Парижі, які були заплановані на 23 березня. Зокрема, під заборону потрапили акції на площі Шарля де Голля, де знаходиться Тріумфальна арка, а також в районі Єлисейського і Бурбонського палаців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 20 активістів руху «жовтих жилетів» засудили до позбавлення волі.

До цього Макрон пригрозив рішучими заходами щодо «жовтих жилетів». Крім того, французький президент назвав учасників мирних акцій протесту «спільниками хуліганів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: