У Дніпропетровській області мера міста спіймали на валютному хабарі

Читать на русском
За неправомірну вигоду в розмірі 30 тис. доларів міський голова пообіцяв вирішити питання щодо надання в оренду підприємцю земельної ділянки.

Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України було задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди Верхівцевським міським головою Верхівцевської міської ради Дніпропетровської області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Військової прокуратури Південного регіону.

У Запорізькій області на хабарі затримали працівника ДСНСКваліфікація статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років з конфіскацією майна. Триває слідство.

Установлено, що за неправомірну вигоду в розмірі 30 тис. доларів міський голова пообіцяв «вирішити питання» щодо надання в оренду підприємцю земельної ділянки, розташованої на території Верхівцевського району.

«13.03.2019 після одержання частини вказаної суми неправомірної вигоди в розмірі 5 тис. доларів високопосадовця затримано у порядку ст. 208 КПК України», - йдеться у повідомленні.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії.

Затриманій особі планується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а також звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Дніпропетровській області.

Нагадаємо, українські правоохоронці затримали колишніх менеджерів «Укргазвидобування» за хабар в 1 млн доларів.

Окрім того, співробітники Служби безпеки України викрили схему вимагання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, організований посадовцями Міністерства екології та природних ресурсів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: