ОБСЄ відреагувала на недопуск росіян на вибори

Читать на русском
В ОБСЄ розчаровані недопуском російських громадян у складі місії ОБСЄ зі спостереження за виборами в Україні.

В ОБСЄ розчаровані недопуском російських громадян у складі місії ОБСЄ зі спостереження за виборами в Україні.

Про це розповів у коментарі УНН прес-секретар Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Томас Раймер, пише «Слово і Діло».

Недопуск спостерігачів з РФ в Україну: чи можуть вони зірвати вибориГолова ОБСЄ закликав Україну допустити спостерігачів із РФ на вибори, проте в МЗС України впевнені, що недопуск російських спостерігачів правильний крок. Про ситуацію поговорили з експертами.

При цьому в ОБСЄ вважають, що й без росіян у місії досить людей.

«Для центральної виборчої комісії наш офіс отримав від 32 країн-учасниць, 32 країн ОБСЄ, кандидатів на роль короткострокових спостерігачів для участі в нашій місії зі спостереження за виборами. Тепер із них Центральна виборча комісія не акредитувала 24 особм, яких ми представили в списку від Російської Федерації», - сказав Раймер.

За його словами, кандидати із інших 31 країн ОБСЄ були акредитовані у ЦВК.

Напередодні ЦВК відмовила ОБСЄ у реєстрації спостерігачам із РФ. Центральна виборча комісія зареєструвала 660 іноземних спостерігачів на виборах, відмовивши 24 громадянам Росії в реєстрації. Відзначимо, ЦВК зареєструвала 660 офіційних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

Раніше стало відомо, що ОБСЄ очікує майже 800 спостерігачів на виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: