У Міносвіти порадили випускникам, як правильно обрати виш

Читать на русском
Міністерство освіти і науки та аналітичний центр CEDOS підготували поради для вступників про вибір університету та спеціальності.
Ілюстративне фото.

Міністерство освіти і науки та аналітичний центр CEDOS підготували поради для вступників про вибір університету та спеціальності.

Як пише «Слово і Діло», у прес-службі МОН роз’яснили рекомендації.

Гройсман пояснив українцям, як заощадити на освіті дітейПрем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів, як українці можуть заощадити на освіті дітей, нагадавши, що з початку року українські сім'ї мають право отримувати пільги на освіту дітей.

«Тенденції останніх років, на жаль, засвідчують, що нерідко вступники обирають популярні, модні спеціальності та виші, при цьому навіть не знаючи, що конкретно вивчатимуть там, які матимуть перспективи, чи будуть потім затребувані на ринку праці тощо. Потім ми отримуємо випускників ЗВО, для яких елементарно не вистачає робочих місць, і вони мають перекваліфіковуватися під потрібний на ринку фах… Розміщена інформація має допомогти їм у цьому», – зазначив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Рекомендації зроблені у форматі чекліста з коментарями, який складається з трьох блоків:

1) Вибір спеціальності: чому важливо перевіряти прохідний та середній бал минулого року, ознайомитися зі змістом програми тощо.

2) Вибір університету: про що запитати нинішніх студентів вишу, які прохідні бали мають бути в закладі тощо.

3) За кордоном: на які чинники треба зважати, якщо ви вирішили здобувати вищу освіту за межами України.

У Міносвіти нагадали, що цього року ЗНО відбуватиметься з 21 травня до 13 червня, а результати будуть оголошені до 25 червня.

Реєстрація електронних кабінетів вступників починається 1 липня, а прийом заяв та документів – 10 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: