У Польщі дозволили використовувати марихуану за призначенням лікаря

Читать на русском
Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон, раніше затверджений Сеймом, відповідно до якого препарати із вмістом марихуани можна буде придбати в аптеках за рецептом лікаря.

Президент Польщі Анджей Дуда в п'ятницю, 21 липня, підписав закон, раніше затверджений Сеймом, відповідно до якого препарати зі вмістом марихуани можна буде придбати в аптеках за рецептом лікаря.

Про повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на RMF24.

«Згідно з новими правилами, пацієнти повинні мати спрощений доступ до марихуани для лікування симптомів деяких захворювань, зокрема йдеться про хронічний біль, нудоту та блювоту від хіміотерапії, розсіяний склероз та епілепсію», – йдеться в повідомленні.

Спочатку законопроект передбачав дозвіл хворим на самостійне вирощування марихуани для особистого споживання. В процесі ухвалення закону до нього внесли поправки, за якими сировина для препаратів має імпортуватися з-за кордону.

Варто зазначити, що використання марихуани з лікувальною метою вже легалізували Чехія, Словенія, Італія, Іспанія, Хорватія та Македонія.

Нагадаємо, за закон про спрощення доступу до препаратів, що містять марихуану, наприкінці червня 2017 року проголосували 440 депутатів польського Сейму.

Раніше в Польщі заявили, що продовжать судову реформу, незважаючи на протести.

В середині липня в Польщі заговорили про початок диктатури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: