Порошенко розповів про план вступу України до НАТО

Читать на русском
План руху України в Європейському союзі і НАТО розписаний не лише за рокамих, але й за днями, заявив президент.

План руху України в напрямку членства в Європейському союзі й НАТО розроблений за роками, місяцями, тижнями й навіть днями, й жоден день не буде втрачений.

Як пише «Слово і Діло», про це президент Петро Порошенко заявив на нараді з питань розвитку атомної енергетики в Хмельницькій області, повідомляє «Укрінформ».

Україна в НАТО та ЄС: що обіцяють кандидати в президентиБільшість кандидатів у президенти обіцяє зберегти курс України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. Але є й такі, хто за нейтралітет і позаблоковість.

«Ми чітко зафіксували в Конституції обов'язковість політики України, спрямованої на підготовку країни до членства в Європейському союзі й НАТО... Наша команда намітила абсолютно чіткий план руху на цьому шляху за роками, місяцями, тижнями й навіть днями. Я наголошую, що ми не збираємося втрачати жодного дня», – сказав Порошенко.

Він додав, що цей напрямок руху України є абсолютно правильним, про це свідчать досягнуті результати.

«До речі, хочу наголосити, не потірбно соромитися про ці результати нагадувати, тому що зроблено дуже багато», – додав глава держави.

Раніше повідомлялося, що Порошенко планує почати переговори про членство України в НАТО в грудні. Президент України написав генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу листа, в якому попросив надати Україні План дій щодо членства в Альянсі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: