Євродепутат визначив план боротьби з Nord Stream-2

Читать на русском
Кандидат в очільники Європейської комісії Манфред Вебер поділився планами боротьби з газопроводом Північний потік-2.

Депутат Європарламенту від Німеччини і кандидат на пост глави Єврокомісії Манфред Вебер заявив, що має намір використовувати всі можливі інструменти, щоб зупинити будівництво газопроводу Північний потік-2.

Про це він заявив в інтерв'ю Newsweek, передає «Слово і Діло».

Він підкреслив, що категорично відкидає будівництво газопроводу.

За його словами, це не економічний проект, а суто політичний, який знаходиться в протиріччі з інтересами Європейського союзу, тому ми повинні його заблокувати.

«У нас на цей момент уже є інструменти для цього (для зупинки будівництва Північного потоку-2. - ред.). Я маю на увазі директиву газову й енергетичну», - сказав Вебер.

У разі реалізації цей проект, на його думку, «значно перетнеться з інтересами України, а в довгостроковій перспективі вплине на вартість газу для всієї Європи».

«Північний потік-2»: що буде з ГТС України після 2019 рокуКоболєв заявив, що РФ робить усе для того, щоб припинити транзит газу територією України, й тому планує запустити газопроводи Північний потік-2 та Турецький потік.

Депутат заявив, що якщо стане главою Єврокомісії, то знову перевірить інструменти, які можна застосувати для запобігання будівництву газопроводу.

Як повідомлялося, США готові ввести санкції проти компаній Євросоюзу, які фінансують будівництво газопроводу Північний потік-2.

У той же час глава Нафтогазу Андрій Коболєв вважає ймовірним, що Північний потік-2 добудований не буде.

Також повідомлялося, що директива ЄС, яка зобов'язує надати доступ до Північного потоку-2 іншим постачальникам, вступить в силу до початку роботи газопроводу.

Тим часом, Європарламент закликав країни ЄС зупинити «Північний потік-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: