У Чорному морі розпочалися навчання НАТО

Читать на русском
У Чорному морі поблизу Румунії стартували військово-морські навчання НАТО Poseidon 19.  Понад 1100 солдатів візьмуть участь у перших багатонаціональних навчаннях.

У Чорному морі поблизу Румунії стартували військово-морські навчання НАТО Poseidon 19.

Як пише «Слово і Діло», про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ВМС Румунії.

«Понад 1100 солдатів візьмуть участь у перших багатонаціональних навчаннях, організованих військово-морськими силами Румунії в 2019 році під назвою Poseidon 19, які пройдуть з 1 по 8 березня в районах румунських територіальних вод і в міжнародних водах на західній стороні Чорного моря», - йдеться в повідомленні.

У навчаннях візьмуть участь 10 румунських військових кораблів, а також чотири іноземні військові кораблі з Болгарії, Німеччини, Іспанії та Туреччини, два швидкохідні дайвери. Повітряні послідовності навчань будуть надані вертольотом Puma Naval, двома МіГ-21 LanceR і двома F-16 ВПС Румунії.

Основна мета навчань - зміцнення взаємодії між судами та екіпажами, які беруть участь в багатонаціональному контексті, і сертифікація можливостей румунського флоту, наданих НАТО в майбутній період.

«Незаконна анексія Кримського півострова Російською Федерацією в 2014 році, заморожені конфлікти в Придністров'ї та Грузії, напружена ситуація на сході України і в районі Азовського моря - фактори, які породжують нестабільність в східній близькості Європейського Союзу і НАТО. Одним із заходів безпеки для союзників в Чорноморському регіоні є посилення військово-морської присутності в морському басейні», - додали у відомстві.

Раніше військові провели масштабні навчання на Азові.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралося, в яких маневрах візьмуть участь ЗСУ, а які відбудуться на нашій території.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: