У Києві відкрили сквер імені Бориса Нємцова

Читать на русском
Мер Києва Віталій Кличко відкрив у п'ятницю в столиці сквер імені російського опозиційного політика Бориса Нємцова, убитого в Москві в 2015 році.

Мер Києва Віталій Кличко відкрив у п'ятницю в столиці сквер імені російського опозиційного політика Бориса Нємцова, убитого в Москві в 2015 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу КМДА в п'ятницю, 15 березня.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко запланував презентувати 15 нових скверів до Дня КиєваСказано 19 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Сьогодні ми в українській столиці відкриваємо сквер імені великого друга України, відомого російського політика-опозиціонера Бориса Нємцова. Нємцов часто бував в Україні і любив Україну», - сказав Кличко.

Зелена зона знаходиться поруч із посольством РФ в Україні - на розі вулиці Сурикова та Повітрофлотського проспекту.

«Нємцов жорстко критикував дії Російської Федерації по Україні, засуджував анексію Криму, заявляв про присутність російських військових на Донбасі. Він був людиною, яка підтримувала і вболівала за нашу країну, яка зичила Україні успіху», - додав Кличко.

Перейменований сквер і меморіальну дошку відкривали за участю дочки російського політика Жанни Нємцової, яка є засновницею Фонду імені Нємцова. За її словами, ідею меморіальної дошки і місця її розташування в сквері належить фонду, а макет пам'ятної дошки розробили російські архітектори.

У КМДА нагадали, що 15 листопада Київська міськрада присвоїла скверу на розі вулиці Сурикова та Повітрофлотського проспекту ім'я Нємцова.

Нагадаємо, у Вашингтоні відкрили площу Нємцова в річницю смерті російського опозиціонера.

Раніше в Росії затримали соратника Нємцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: