У Вашингтоні відкрилася площа Нємцова

Читать на русском
У Вашингтоні у вівторок, 27 лютого, відбулася урочиста церемонія присвоєння площі перед будівлею посольства РФ імені Бориса Нємцова.

У Вашингтоні у вівторок, 27 лютого, відбулася урочиста церемонія присвоєння площі перед будівлею посольства РФ імені Бориса Нємцова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutche Welle.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв перейменувати одну з вулиць Києва на честь Бориса НємцоваСказано 29 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Я думаю, їх логіка була така, що Борис Нємцов був російським політиком. Росії варто пишатися тим, що Борис Нємцов був державним діячем і політиком, який хотів бачити Росію процвітаючою, європейською, демократичною», - заявила на церемонії дружина Нємцова.

Спочатку пропозицію назвати одну з площ Вашингтона ім'ям Нємцова висунув в 2016 році сенатор-республіканець від штату Флорида Марк Рубіо. Повідомлялося, що у випадку схвалення ініціативи міською радою російське посольство в США отримає адресу: 1 Boris Nemtsov Plaza (площа Бориса Нємцова, будинок 1). На початку січня міськрада Вашингтона одноголосно схвалила законопроект про перейменування.

У містах РФ проведуть акції в пам'ять про НємцоваУ російських містах проходять акції пам'яті російського опозиціонера Бориса Нємцова, застреленого в Москві 27 лютого 2015 року.

Як повідомляло «Слово і Діло», мер Києва Віталій Кличко провалив обіцянку перейменувати одну з вулиць столиці на честь Бориса Нємцова.

Нагадаємо, російський опозиціонер Борис Нємцов був убитий в центрі Москви в ніч на 28 лютого 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: