МВС перевіряє повідомлення про несанкціонований доступ до інформаційної системи ЦВК

Читать на русском
Міністерство внутрішніх справ України перевіряє інформацію про несанкціонований доступ до інформаційної системи ЦВК Вибори-2019.

Міністерство внутрішніх справ України перевіряє інформацію про несанкціонований доступ до інформаційної системи ЦВК «Вибори-2019».

Як пише «Слово і Діло», про це під час координаційної наради повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає прес-служба МВС.

Президентські вибори-2019: що може вплинути на явку39 кандидатів і довгий бюлетень. Чи дезорієнтує це виборця та що може вплинити на явку, поговорили з експертами.

«Для нас важливі засоби захисту цієї системи від несанкціонованого втручання в роботу і можливих кібератак в день голосування. У нас вже є кілька звернень від кандидатів у президенти щодо втручання в роботу системи. Мова йде як про транзитні сервери, так і про несанкціонований доступ до системи. Наші фахівці перевіряють цю інформацію. Ми повинні добре розуміти, що інформаційно-аналітичну систему «Вибори-2019» повністю захищено від зовнішнього впливу», - повідомив Аваков.

Крім цього, він додав, що МВС забезпечить посилену охорону ліній зв'язку від фізичних ушкоджень. Для цього «Укртелеком» надав Нацполіції докладний перелік найбільш потенційно вразливих каналів.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці відкрили близько 90 справ і понад 400 протоколів щодо порушень на виборах. Зазначалося, що найчастіше фіксуються випадки підкупу, незаконної зовнішньої реклами та хуліганства, коли йде втручання у хід мітингів тощо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: