Проти Манафорта висунули чергові звинувачення

Читать на русском
Прокуратура Нью-Йорка висунула нові звинувачення проти колишнього керівника передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта.

Прокуратура Нью-Йорка висунула нові звинувачення проти колишнього керівника передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив окружний прокурор Манхеттена Сайрус Р. Ванс-молодший, повідомляє The New York Times у середу, 13 березня.

За його словами, серед нових звинувачень - шахрайство з іпотекою, фальсифікація ділових документів і змова. За допомогою нелегальних схем Манафорт нібито отримував кредити.

«У Нью-Йорку ніхто не виходить за рамки закону», - заявив окружний прокурор, додавши, що розслідування його колег «призвело до серйозних кримінальних звинувачень, за які підсудний ще не відповів».

Також наголошується, що президент США може помилувати ув'язнених у разі федеральних злочинів. Однак він не має таких повноважень щодо справ окремих штатів. Таким чином, президент Трамп не зможе допомогти Манафорту.

Раніше в середу стало відомо, що Федеральний окружний суд у Вашингтоні засудив Манафорта до 3,5 років ув'язнення. Крім того, йому присудили штраф у розмірі 6 мільйонів доларів. З огляду на перший вирок, винесений минулого тижня, загальний тюремний термін для Манафорта досяг семи з половиною років.

Нагадаємо, Манафорт був затриманий у 2017 році, його звинуватили у фінансових злочинах, а також у відмові реєструватися іноземним агентом і в перешкоджанні правосуддю. Спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує справу про російське втручання у вибори в США, звинувачував Манафорта в невиконанні укладеної угоди зі слідством і просив для нього 24 роки в'язниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: