Суд скасував винесену Луценком догану екс-слідчому ГПУ Сусу

Читать на русском
Столичний адмінсуд скасував наказ керівника Генпрокуратури про винесення догани колишньому співробітнику ГПУ, обвинуваченого в розтраті майна.
Дмитро Сус

Суд визнав незаконним і скасував наказ генерального прокурора Юрія Луценка про винесення догани колишньому заступнику начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Дмитру Сусу.

Таке рішення ухвалив суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Володимир Келеберда 7 березня за позовом Суса, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, Сус подав позов до суду ще 14 березня 2017 року, в якому просив визнати незаконним і скасувати наказ генпрокурора від 11 листопада 2016 року про притягнення його до дисциплінарної відповідальності. Також він просив визнати висновок службового розслідування від 11 жовтня 2016 роки таким, що проведено незаконно, а його результати не знайшли свого підтвердження.

Вивчивши позов, суддя Келеберда його задовольнив частково і визнав незаконною винесену догану Сусу. Він встановив, що службове розслідування з'ясувало, що Сус не задекларував автомобіль Audi Q7, який записаний на його бабусю і котрим він користувався. Однак розслідування не встановило фактів постійного користування екс-слідчим ГПУ цим автомобілем, а генпрокурором Сусу винесено догану на його підставі. Так, суд прийняв доводи екс-слідчого, що він користувався цим автомобілем всього кілька разів, оскільки доказів зворотного під час судового засідання надано не було.

Крім того, суддя вказав, що бабуся Суса пояснила, що дійсно має такий автомобіль, а її онук зрідка їм користувався. Крім нього, цим транспортним засобом користуються й інший онук, дочка і син. Мати Суса також підтвердила факт постійного користування цим автомобілем.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу екс-слідчого ГПУ Суса. Також антикорупційний прокурор зачитав обвинувальний акт щодо нього. Раніше суд почав досліджувати докази у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: