Європа не має залежати від російського газу – Помпео

Читать на русском
Помпео зазначив, що виявлені на території США запаси сланцевої нафти і газу дозволяють Вашингтону посилити свої зовнішньополітичні позиції.

Держсекретар Сполучених Штатів Майк Помпео закликав американських виробників нафти та газу співпрацювати із адміністрацією Дональда Трампа для просування національних інтересів США по всьому світу, особливо в Азії та Європі.

Про це він заявив на енергетичній конференції CERAWeek, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

«Північний потік-2»: що буде з ГТС України після 2019 рокуКоболєв заявив, що РФ робить усе для того, щоб припинити транзит газу територією України, й тому планує запустити газопроводи Північний потік-2 та Турецький потік.

Помпео зазначив, що виявлені на території США запаси сланцевої нафти і газу дозволяють Вашингтону посилити свої зовнішньополітичні позиції.

«Ми маємо конкурувати на світовому ринку, сприяючи інвестиціям, мотивуючи партнерів купувати у нас і караючи «поганих гравців», - заявив він, натякаючи на Росію, Іран та Венесуелу.

За словами Помпео, пожвавлення в американській нафтогазовій галузі дало США можливість задовольнити попит на джерела енергії, які колись покривалися геополітичними суперниками.

«Ми не хочемо, щоб наші європейські союзники потрапили в залежність від російського газу завдяки проекту «Північний потік-2», так само, як ми й не хотіли б залежати від поставок нафти з Венесуели», - сказав Помпео.

Держсекретар також назвав російське вторгнення в Україну спробою Кремля отримати доступ до нафтогазової галузі сусідньої держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: