Помпео відреагував на відправлення російських бомбардувальників до Венесуели

Читать на русском
Керівник американського Держдепартаменту заявив, що перекидання Росією бомбардувальників до Венесуели виглядає як розбазарювання державних коштів.
Майк Помпео

Перекидання Російською Федерацією бомбардувальників до Венесуели виглядає як розбазарювання державних коштів двома країнами, поки їх народи страждають.

Таку заяву зробив в своєму акаунті Twitter державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео, повідомляє «Слово і Діло».

«Росія відправила бомбардувальники через півсвіту до Венесуели. Народам Росії і Венесуели варто бачити це так, як воно є: два корумпованих уряди розбазарюють державні кошти і пригнічують свободу і незалежність поки їх люди страждають», – написав Помпео.

«Порівняйте це з Росією, чий підхід до рукотворної катастрофи в Венесуелі полягає у відправці стратегічних бомбардувальників замість гуманітарної допомоги. Уряд Венесуели має зосередитися на наданні гуманітарної підтримки і допомоги, щоб зменшити страждання свого народу, а не на російських військових літаках», – заявив Меннінг.

Також у Пентагоні зазначили, що лікарі на борту корабля-госпіталь USNS Comfort надали медичну допомогу більш ніж 20 тисячам цивільних осіб і провели понад 600 операцій в декількох країнах Центральної і Південної Америки.

«Це медична допомога, до якої цивільні особи інакше не мали б доступу. Їх присутність говорить про те, яким ми бачимо себе сусідом в Західній півкулі і як ми розуміємо важливість надання гуманітарної допомоги тим, хто в іншому випадку не мав би її», – додав він.

Криза в Венесуелі може бути дозволений тільки шляхом відновлення демократичного уряду, верховенства права і поваги основних прав і свобод людини, підкреслив Меннінг.

Нагадаємо, у Венесуелі рівень інфляції перевищив мільйон відсотків. Раніше президент Мадуро звинуватив США в підготовці держперевороту в Венесуелі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: