Денісовій знову відмовили в забезпеченні позову до НАЗК

Читать на русском
Дві судові інстанції відмовили омбудсмену в забезпеченні позову за результатами перевірки декларації Людмили Денісової і складання висновку.
Людмила Денісова

Апеляційний суд відмовив омбудсмену Людмилі Денисовій у забезпеченні позову про визнання протиправними та скасування рішень Національного агентства з питань запобігання корупції про результати перевірки її декларації за 2016 рік і надсилання висновків Національному антикорупційного бюро.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Денісова подала заяву про забезпечення позову, в якій просила призупинити дію рішень НАЗК про результат перевірки декларації омбудсмена з виявлення ознак недостовірного декларування та надсилання висновку до НАБУ. Крім того, вона просила ОАСК заборонити НАБУ починати досудове розслідування на підставі висновку Нацагентства. Однак Окружний адміністративний суд міста Києва їй відмовив. У зв'язку з цим обмудсмен подала апеляційну скаргу на таке рішення.

Вивчивши скаргу Денісової, судді їй відмовили. Як встановила колегія, нею не доведені та документально не підтверджені обставини, які б вказували на очевидну небезпеку заподіянню шкоди правам, свободам та інтересам позивача, які б унеможливили захист її прав, свобод та інтересів без вжиття відповідних заходів до ухвалення рішення у справі.

Нагадаємо, Денісова подала позов до НАЗК, в якому просила скасувати рішення НАЗК про результати перевірки її декларації і направлення висновку до НАБУ. Раніше Нацагентство встановило, що омбудсмен не задекларувала 23,84 млн грн доходів, а також не вказала достовірні розміри своїх внесків до статутних капіталів фірм. Пізніше, НАБУ порушило кримінальне провадження за вказаними фактами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: