У Венесуелі запровадили режим надзвичайного стану

Читать на русском
Парламент Венесуели ухвалив рішення про запровадження в країні надзвичайного стану на тлі масштабного відключення електроенергії.

Парламент Венесуели ухвалив рішення про запровадження в країні надзвичайного стану на тлі масштабного відключення електроенергії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє AFP.

У Венесуелі за весь період відключень електрики загинули десятки людейЧерез проблеми з електрикою у Венесуелі з листопада 2018 по лютий 2019 року померли 79 осіб.

До таких заходів закликав лідер опозиції Хуан Гуайдо. Необхідність режиму НП він пояснив загибеллю людей через відключення електрики.

Зазначено, що режим НС дозволяє президенту Венесуели перерозподіляти на боротьбу з надзвичайними ситуаціями економічні і військові ресурси.

Крім того, Гуайдо закликав громадян 12 березня «вийти на вулиці».

Раніше в неділю президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що влада країни докладає всіх зусиль для того, щоб протягом декількох годин відновити електропостачання в країні. При цьому в муніципалітеті Чакао на сході Каракаса, де розташована низка зарубіжних диппредставництв і популярних серед іноземців мережевих готелів, електропостачання вже частково відновлено.

7 березня в 21 з 23 штатів Венесуели були зафіксовані масові відключення електрики. Через перебої з енергопостачанням в Каракасі не працювало метро, ​​були проблеми зі стільниковим зв'язком. Як заявили в венесуельській національній корпорації з питань електроенергії, на гідроелектростанцію «Ель-Гури» була здійснена диверсія. Ця ГЕС входить до числа одних з найпотужніших у світі.

Міністр інформації країни Хорхе Родрігес пояснив, що причиною відключення електроенергії стала кібератака США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: