Очевидці розкрили подробиці падіння Ethiopian Airlines

Читать на русском
Незадовго до краху літак намагався набрати висоту і зробив крутий поворот. Також очевидці відзначили дивні звуки, які видавав літак.

Літак Boeing 737 MAX 8, що зазнав катастрофи, перед падінням зробив крутий поворот.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 11 березня, повідомило агентство Reuters з посиланням на двох очевидців.

На борту літака, що розбився в Ефіопії, преребували працівники ООНСпівробітники Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН перебували на борту літака Boeing 737-800MAX, що розбився в Ефіопії.

За їх словами, перед катастрофою літак намагався набрати висоту і зробив крутий поворот, передає агентство. Очевидці також відзначили, що лайнер залишав за собою дим і видавав дивні звуки. Один з них також вказав, що бачив маленькі частинки, які нагадували папір, що вилітали з літака.

Раніше генеральний директор авіакомпанії Ethiopian Airlines Теволде Гебремаріам заявив на прес-конференції, що перед вильотом у літака не було виявлено ніяких технічних несправностей. Він зазначив, що незабаром після зльоту командир корабля подав сигнал лиха, повідомив про проблему і запросив дозвіл повернутися назад в аеропорт, після чого зв'язок з літаком зник. Причини катастрофи наразі не встановлені.

Також в офісі ООН уточнили кількість загиблих під час аварії працівників організації. Їх не 19, як повідомлялося раніше, а 22, повідомляє ТАСС.

«Підтверджуємо загибель 22 співробітників», - сказали в офісі ООН.

Нагадаємо, пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines зазнав аварії при виконанні рейсу з Аддіс-Абеби в Найробі 10 березня. Лайнер впав через шість хвилин після зльоту. Ніхто зі 157 осіб, які перебували на борту, не вижив. У катастрофі загинули громадяни більш ніж 30 країн. Громадян України серед пасажирів не було.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: