На борту літака, що розбився в Ефіопії, преребували працівники ООН

Читать на русском
Співробітники Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН перебували на борту літака Boeing 737-800MAX, що розбився в Ефіопії.

Співробітники Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН перебували на борту літака Boeing 737-800MAX, що розбився в Ефіопії.

Як пише «Слово і Діло», про це в неділю, 10 березня, повідомив виконавчий директор організації Девід Бізлі на своїй сторінці в Twitter.

У МЗС заявили, що українців на борту Ethiopian Airlines не булоУ Міністрестві закордонних справ України повідомляють, що за попередніми даними, українці не постраждали під час аварії лайнера.

«Сім'я ВПП сьогодні сумує. Співробітники ВПП знаходилися на борту рейсу Ethiopian Airlines. Ми зробимо все можливе для допомоги сім'ям в лихоліття. Нехай вони будуть в ваших думках і молитвах», - написав він.   Про катастрофу з Boeing 737-800MAX розповів раніше в неділю прем'єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед Алі. На борту літака знаходилися 157 людей, вісім з яких - члени екіпажу. Літак прямував з Аддіс-Абеби в Найробі (Кенія) і звалився на території Ефіопії. Пізніше стало відомо, що після аварії ніхто не вижив.

За оновленими даними, пасажирами літака були громадяни з 33 країн, в тому числі 32 підданих Кенії, 18 - Канади, дев'ять - Ефіопії, вісім - Італії, вісім - Китаю, вісім - США, сім британців, сім французів, шість єгиптян, п'ять громадян Нідерландів, чотири індійця, чотири словака, три австрійця, троє росіян, двоє громадян Марокко, два - Іспанії, два поляка і двоє громадян Ізраїлю.

За даними сервісу Flightradar24, опублікованими в Twitter, вертикальна швидкість Boeing була нестійкою. Перед катастрофою літак піднявся трохи вище 2,6 км і набрав швидкість близько 700 км/ч. При цьому на записах авіадиспетчерів чутно, що пілот судна повідомив, що у нього виникли проблеми і він хоче повернутися в аеропорт вильоту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: