Fitch дав прогноз відносин України та МВФ після виборів

Читать на русском
Після виборів Fitch очікує, що влада загалом дотримуватиметься кількісних контрольних показників грошово-кредитного, податкового та банківського секторів за програмою.

У президента України, який буде обраний на виборах 2019 року, будуть обмежені можливості в найближчому майбутньому істотно змінити напрямок економічної політики або відмовитися від зобов'язань за програмою співпраці з МВФ.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в огляді міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.

Водночас в агентстві відзначають, що ризики пов'язані з реалізацією програми SBA (stand-by arrangement), значні, оскільки в Україні традиційно слабкі показники своєчасного прогресу і завершення попередніх програм з МВФ.

Fitch очікує, що влада загалом дотримуватиметься кількісних контрольних показників грошово-кредитного, податкового та банківського секторів за програмою. Однак, вважають в агентстві, відстрочка структурних реформ, таких як боротьба з корупцією, можуть призвести до затримок за програмою.

Експерти агентства також відзначають непередбачуваність результатів виборів. «Велика частка виборців, які не визначилися, активізація кампанії протягом останнього місяця і наслідки недавніх звинувачень у корупції зберігають високу ступінь невизначеності щодо результатів першого туру, а також ймовірного повторного голосування 21 квітня», - йдеться в огляді агентства.

Раніше повідомлялося, що міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України на рівні B- зі стабільним прогнозом.

У Кабміні заявили, що економіка України росте швидше, ніж очікувалося. Рівень зарплат у 2019 році в доларовому еквіваленті досягне докризового 2013 року, запевняє віце-прем'єр Павло Розенко.

Нагадаємо, чергові президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року.

У нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію й програму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: