Поліція відкрила 142 справи за порушення виборчої кампанії

Читать на русском
З початку передвиборчої кампанії на території держави зареєстровано 2786 заяв і повідомлень про правопорушення, пов'язанних безпосередньо з виборчим процесом.

Поліція з початку виборчої кампанії під час виборів-2019 відкрила 142 кримінальні справи.

Як пише «Слово і Діло»Про це під час брифінгу заявив заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції Максим Цуцкірідзе, передає прес-служба МВД.

Вибори президента: чи потрібно повертати графу «проти всіх»?Пункт проти всіх вилучили з бюлетенів іще в 2011 році. Про те, чи потрібен цей пункт виборцям, поговорили з експертами.

За його словами, з початку передвиборчої кампанії на території держави зареєстровано 2786 заяв і повідомлень про правопорушення, пов'язанних безпосередньо з виборчим процесом.

За результатами їх розгляду складено 518 адміністративних протоколів. Крім того, Національною поліцією розпочато 142 кримінальних проваджень, прямо або побічно пов'язані з порушенням виборчих прав громадян. Найбільше кримінальних проваджень зареєстровано в Києві - 28, у Черкаській області - 15, Чернігівській - 13, Одеській - 11 та Кіровоградській областях -10.

За словами Цуцкірідзе більшість з розпочатих кримінальних проваджень, а саме 48, стосуються підкупу виборців. У 13 кримінальних провадженнях вже отримали повідомлення про підозру 22 людини.

Раніше поліція відкрила нові справи за порушення виборчої кампанії.

«Слово і Діло» з'ясувало, куди слід звертатися в разі тих чи інших порушень на виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: